Avocat droguri Bucuresti

 

Ce sunt avocatii specializati in cazuri de droguri si narcotice?

Esti subiectul unor acuzatii legate de detinerea sau traficul de droguri sau stupefiante? Fii constient de faptul ca astfel de infractiuni pot fi pedepsite sever, iar acuzatul poate ajunge sa primeasca pedeapsa cu inchisoarea, chiar daca acesta se afla la prima sa condamnare penala. De aceea, daca te afli in aceasta situatie delicata, asigura-te ca drepturile tale sunt respectate si ca beneficiezi de o aparare adecvata apeland la avocat droguri Bucuresti. Poti spera astfel la o sentinta mai buna sau chiar la achitare.

Avocat droguri Bucuresti - informatii utile

Diferitele infractiuni legate de droguri si stupefiante

Infractiunile legate de droguri, spre deosebire de marea majoritate a infractiunilor din dreptul penal, sunt prevazute intr-un alt act legislativ. Legea privind drogurile este una care prevede infractiuni si sanctiuni conexe, inclusiv detinerea (cu sau fara a face trafic de droguri sau stupefiante), traficul, productia, importul si exportul. Toate drogurile ilegale din tara, precum si produsele derivate ale acestora sunt enumerate in listele legii si sunt clasificate pe categorii care iau in considerare riscurile pe care le prezinta acestea. Astfel, nu se aplica aceeasi sectiune a legii unei persoane acuzate de trafic de canabis ca unei alte cauze in care este vorba desre trafic de heroina.

Nuantele din legislatia privind drogurile si narcoticele

In timp ce infractiunile impotriva drogurilor sunt in general destul de simple, exista unele nuante care pot fi extrem de interesante. De exemplu, trebuie sa intelegi ca exista multe modalitati de a fi in posesia unor narcotice. Posesia personala este cea mai usoara (ai drogurile in buzunar). Exista, de asemenea, posesie comuna, precum si posesie imputata. Acesta din urma apare atunci cand acuzatul nu are custodia fizica a narcoticelor, dar altcineva o pastreaza pentru el sau chiar daca se afla in alt loc pe care acuzatul il detine sau nu, indiferent daca este in beneficiul propriu sau in beneficiul altei persoane.

Elemente pe care trebuie sa se bazeze o aparare impotriva acuzatiilor de droguri si narcotice

Infractiunile care implica droguri au elemente care nu se regasesc in toate infractiunile. De exemplu, nu ar trebui sa fie de la sine inteles ca substantele confiscate sunt neaparat ilegale. Este nevoie sa se efectueze analizele adecvate si sa se respecte reguli stricte pentru ca acuzatiile sa fie unele fondate. Trebuie sa se dovedeasca dincolo de orice indoiala rezonabila ca substanta este inclusa intr-unul din programele legislative aferente. O eroare la oricare dintre pasii necesari poate duce la o confirmare. De asemenea, daca exista cea mai mica lacuna in dovezile acuzarii, avocatul aparator trebuie sa fie capabil sa o detecteze si sa se asigure ca drepturile clientului sau sunt respectate. Aceasta este in mod specific marea forta a echipei avocat droguri Bucuresti.

 

© Copyright Nănuț & Asociații - Cabinet de avocatură