"Solutii, nu discutii!"

Browsing Archive: October, 2010

”Legea micii reforme în justiție” publicată în M. Of.

Posted by Nanut Adrian on Thursday, October 28, 2010, In : Justitie 
Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 714, din 26 octombrie 2010.

Actul normativ va intra in vigoare la 30 de zile de la data publicării in Monitorul Oficial, cu exceptia prevederilor privind divortul pe cale administrativa si pe cale notarială, care intra in vigoare in termen de 60 de zile de la data publicarii, urmand ca Ministerul Justitiei si Ministerul Public sa incheie protocoa...

Continue reading ...
 

Declaratiile fiscale se depun doar online pentru firmele mari si mijlocii, din 25 octombrie

Posted by Nanut Adrian on Monday, October 25, 2010, In : Societati comerciale 
Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF) informeaza ca, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre contribuabilii mari si mijlocii, definiti conform reglementarilor in vigoare, precum si de sediile secundare ale acestora.

 Astfel, la data de 25 noiembrie 2010, se vor transmite prin intermediul Sistemului Electronic National, urmatoarele declaratii:
a) 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de...

Continue reading ...
 

Rovinieta electronică intră în vigoare de la 1 octombrie

Posted by Nanut Adrian on Thursday, October 7, 2010, In : Transporturi 

Rovinieta electronică intră în vigoare începând din 1 octombrie pe întreg teritoriul României, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Astfel, orice conducător auto care tranzitează reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România poate merge la orice subunitate CNADNR (DRDP-uri, SDN-uri, Agenţii de Control şi Încasare), la benzinăriile MOL, Rompetrol, Petrom sau OMV sau la oficiile Poştei Române, UNTRR, dar şi la firmele de distribuţie Scalla, S...


Continue reading ...
 

Ordonanta de urgenta prin care s-a hotarat eliminarea impozitului minim, incepand cu 1 octombrie 2010, a fost publicata in Monitorul Oficial.

Posted by Nanut Adrian on Friday, October 1, 2010, In : Societati comerciale 
OUG nr. 87/2010 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 669 din 30 septembrie 2010.

Astfel, firmele vor plati pentru trimestrul trei impozitul minim in 25 octombrie, iar incepand cu 25 februarie, ele vor plati impozitul pe profit pentru trimestrul patru al anului 2010. 

Totodata, OUG 87/2010 prevede ca firmele nou infiintate sau care la sfarsitul anului fiscal precedent inregistreaza pierdere fiscala efectueaza plati anticipate in contul impozitului pe profit la nivelul sumei rezul...

Continue reading ...
 
 
SEO
SEO monitor

Make a free website with Yola