"Solutii, nu discutii!"

Articolul 39 din Legea 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, referitor la raspunderea penala a avocatilor, a fost abrogat.

Posted by Nanut Adrian on Monday, February 21, 2011 Under: Legea Avocatului
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 10/2011 privind abrogarea alin. (8) al art. 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat

Avand in vedere dispozitiile alin. (8) al art. 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, prin care se instituie pentru prima data in reglementarea romana o cauza de nepedepsire circumstantiata la exercitarea unei profesii liberale cu legatura directa si impact profund asupra activitatii judiciare, fiind in acelasi timp singura de acest gen cu privire la o anumita categorie de subiecti activi calificati — participanti in calitate de instigatori sau complici la savarsirea de catre client a unei fapte prevazute de legea penala, tinand cont de faptul ca reglementarile cu caracter general si sanctiunea penala in mod special raspund unor nevoi constatate la nivel social, un astfel de text poate fi de natura sa aduca prejudicii insesi exercitarii profesiei de avocat, punand la indoiala probitatea membrilor profesiei, care sunt, in egala masura, vectori in procesul de stabilire a circumstantelor cauzei si dezlegarii pricinii.

Avand in vedere ca elementele prezentate mai sus constituie o situatie de urgenta si extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta. 
 
Articol unic. — Alineatul (8) al articolului 39 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 98 din 7 februarie 2011, se abroga.

PRIM-MINISTRU 
EMIL BOC

Contrasemneaza:
Ministrul justitiei,
Catalin Marian Predoiu

Bucuresti, 9 februarie 2011.
Nr. 10.

In : Legea Avocatului 


Tags: raspundere penala  avocat  avocatura  organizarea si exercitarea profesiei de avocat  legea 51/1995 
blog comments powered by Disqus
SEO
SEO monitor

Make a free website with Yola