"Solutii, nu discutii!"

Cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii in acest sezon

Posted by Nanut Adrian on Friday, November 12, 2010 Under: Transporturi
Posesorii de autovehicule nu vor fi obligaţi sa echipeze masinile cu anvelope de iarna in acest sezon, masura urmand sa intre in vigoare la 1 noiembrie 2011, insa vor plati amenzi daca vor provoca pagube din cauza nedotarii corespunzatoare a vehiculului, informeaza agentia Mediafax.

"Soferii nu sunt obligaţi sa aibe anvelope de iarna, dar daca vor provoca un accident, vor derapa sau vor bloca drumul vor plati amenzi, precum si cheltuielile de degajare a drumului. Amenzile sunt intre 4 milioane si 20 de milioane de lei vechi. Totodata, in cazul deteriorarii masinii intr-un accident, proprietarii nu vor mai fi despagubiţi de companiile de asigurare daca nu au masinile echipate corespunzator", a declarat joi ministrul transporturilor, Anca Boagiu.

Boagiu s-a intalnit joi cu reprezentanţii patronatelor si sindicatelor din transporturi, in urma discuţiilor convenindu-se ca proiectul privind echiparea masinilor cu anvelope de iarna sa fie modificat. O noua intalnire va avea loc peste o saptamana.

Ministrul Transporturilor a precizat ca anvelopele de iarna vor fi obligatorii pentru circulaţia pe drumurile din afara oraselor.

Boagiu a mai spus ca va fi infiinţat un corp unic de control in trafic, care va reuni inspectori din ARR, registrului Auto Roman si CNADNR.

Ministerul Transporturilor a prezentat recent un proiect de OUG care prevedea ca soferii de autoturisme si camioane vor fi obligaţi sa utilizeze anvelopele de iarna in perioada 1 noiembrie-31 martie, in caz contrar urmand sa plateasca amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 4.000 de lei, si sa achite daunele aduse elementelor care compun drumul daca nu au asigurare.

Articol preluat de pe www.avocatmet.ro 
 http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=22103

 

In : Transporturi 


Tags: cauciucuri de iarna  transporturi  noutati legislative  cabinet de avocat  cabinet de avocatura   
blog comments powered by Disqus
SEO
SEO monitor

Make a free website with Yola