"Solutii, nu discutii!"

Cei pensionati abuziv pe caz de invaliditate risca inchisoarea si vor returna integral banii primiti.

Posted by Nanut Adrian on Tuesday, June 1, 2010

Persoanele incadrate nejustificat intr-un grad de invaliditate pentru a iesi la pensie, precum si medicii care au efectuat operatiunea de incadrare vor fi considerati infractori si vor risca sa fie sanctionati cu inchisoarea, iar pensionarul va fi obligat sa restituie integral banii astfel incasati, informeaza Mediafax. Prevederea a fost introdusa de Guvern ca o completare la proiectul de lege privind pensiile, inaintat Parlamentului pentru angajarea raspunderii. Executivul a mentinut astfel decizia ca in termen de trei ani sa fie verificat modul in care pensionarii de invaliditate au fost incadrati in acest grad, dar a introdus si sanctiuni dure atat pentru persoanele in cazul carora se va descoperi ca au iesit nejustificat la pensie pe motiv de invaliditate, cat si pentru medicii care i-au ajutat.

“Daca in urma verificarii incadrarii in grad de invaliditate rezulta ca dreptul la pensia de invaliditate a fost acordat prin savarsirea unor infractiuni, atat beneficiarul pensiei de invaliditate, cat si persoanele care au participat, in orice mod, la savarsirea unei infractiuni ce a avut ca rezultat incadrarea in grad de invaliditate raspund in conditile legii. Beneficiarul pensiei de invaliditate obtinuta prin savarsirea unor infractiuni va putea fi obligat sa restituie integral sumele astfel incasate”, se arata in proiectul de lege.

Actiunile de verificare vor fi efectuate de catre Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale, prin Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca.

http://www.ziuaveche.ro/actualitate/sanatate/3875-cei-pensionati-abuziv-pe-caz-de-invaliditate-risca-inchisoarea-si-vor-returna-integral-banii-primiti

 

 


Tags: actualitate  pensionari 
SEO
SEO monitor

Make a free website with Yola