"Solutii, nu discutii!"

Inalta Curte a statuat că diplomele de licenţă nu pot fi anulate de minister, ci doar de instanţa de judecată.

Posted by Nanut Adrian on Wednesday, August 11, 2010 Under: Justitie

Lumeajustitiei.ro prezinta un document foarte important pentru toti absolventii de facultati, acreditate sau neacreditate, care se bat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii pe valabilitatea diplomelor de licenta ce le-au fost eliberate in ultimii ani. Decizia irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitiei emisa in cazul unei absolvente a Universitatii “Spiru Haret”, a carei diploma a fost contestata de Ministerul Educatiei, arata modul in care ministerul condus de Daniel Funeriu nu trebuie sa actioneze in conflictul pe care l-a declansat recent, si care priveste intentia autoritatilor de a repeta examenele de licenta pentru absolventilor care au obtinut diplome de licenta in perioada 2008-2009. Fiind o hotarare irevocabila, cu valoare de precedent, Ministerul Educatiei va trebui sa tina cont de cele mentionate de instanta suprema si abia dupa aceasta sa hotarasca daca este cazul, sau nu, sa mai puna in discutie repetarea examenelor de licenta.


Ministerul a vrut sa anuleze diplome prin simple adrese


In sedinta publica din 6 mai 2010 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia contencios-administrativ, s-a judecat recursul declarat de CARMEN LENUTA DIN, absolventa a Universitatii ”Spiru Haret”, specializarea sociologie-psihologie - forma de invatamant ID, specializare socotita neacreditata sau autorizata sa functioneze provizoriu, impotriva sentintei nr.195/F-CONT din 11 noiembrie 2009 a Curtii de Apel Pitesti – Sectia comerciala, contencios administrative si fiscal. Reprezentantul Ministerului Educatiei nu a fost prezent, dar a depus note scrise.

Prin cererea care a fost judecata la Curtea de Apel Pitesti in 23.06.2009, Carmen Lenuta Din, functionar public in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Arges solicitase, in contradictoriu cu ministerul, anularea unei adrese nr.009/F/DGSPU din 24.02.2009 a ITM Arges prin care nu i se recunostea diploma, precum si eliberarea unei adrese din care sa rezulte ca diploma de licenta a reclamantei este recunoscuta oficial.

Reclamanta a aratat instantei ca in luna octombrie 2008 in cadrul ITM Arges a avut loc un concurs de promovare profesionala, la care a a participat dupa ce ITM Arges si Agentia Nationala a Functionarilor Publici constatase ca sunt indeplinite conditiile de participare. Reclamanta a fost declarata admisa in urma concursului, iar ea urma sa ocupe un post transformat prin aviz al ANFP, din ”referent de specialitate clasa II grad superior, treapta 1” in inspector de munca clasa I, grad superior treapta 1”.


Continuarea articolului o puteti citi aici:

http://www.lumeajustitiei.ro/dezvaluiri/anchete/196-aas-rs.html

 

In : Justitie 


Tags: diplome spiru haret  justitie  diplome recunoscute 
blog comments powered by Disqus
SEO
SEO monitor

Make a free website with Yola