"Solutii, nu discutii!"

Legea care interzice cămătăria a fost publicată in Monitorul Oficial.

Posted by Nanut Adrian on Thursday, November 24, 2011 Under: Legislativ
Persoanele care dau imprumuturi cu camata vor fi pedepsite cu inchisoarea, potrivit unui act normativ publicat in Monitorul Oficial care interzice camataria si care va intra in vigoare incepand de vineri 25.11.2011.

Legea nr. 216/2011 privind interzicerea activitații de camatarie a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 827, din 22 noiembrie 2011, urmand ca prevederile sale sa se aplice incepand de vineri, 25 noiembrie.

Actul normativ defineste camata ca dobanda pe care o ia camatarul pentru sumele date cu împrumut, camatar fiind persoana fizica care da imprumuturi banesti in schimbul unei camete.

Potrivit legii publicate in Monitorul Oficial, “darea de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizata, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani”. 

De asemenea, se prevede confiscarea sumelor de bani obtinute prin savarsirea infractiunii de camata.

Totusi, reglementarile adoptate de deputati se vor aplica doar pana la intrarea in vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, avand in vedere ca acest noul Cod penal include aceleasi sanctiuni pentru infractiunea de camatarie.
 

sursa www.avocatnet.ro

In : Legislativ 


Tags: camatar  camatarie  cod penal  noul cod penal  camata  legea nr. 216/2011 
blog comments powered by Disqus
SEO
SEO monitor

Make a free website with Yola