"Solutii, nu discutii!"

Precizare Ministerul Muncii: Avocatilor nu li se aplica prevederile OUG 58 din 2010

Posted by Nanut Adrian on Friday, August 20, 2010 Under: Legea Avocatului

Miercuri, 18 august 2010, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii adresa nr. 1609 din 4 august 2010 a Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale ca raspuns la memoriul inaintat de UNBR cu adresa nr. 2104 din 20 iulie 201o.

Iata raspunsul oferit de Ministerul Muncii

"In conformitate cu art 2 din anexa 2 a HG nr 791/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr 571/2003, privind Codul Fiscal, aprobate prin hotararea Guvernului nr 44/2004, precum si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art III din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr 571/2003 privind Codul Fiscal si alte masuri financiar fiscale, persoanelor asigurate in alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, precum si persoanelor care au calitatea de pensionari in sistemul public de pensii nu le sunt aplicate prevederile art III din OUG nr. 58/2010

Avand in vedere cele mentionate anterior si luand in considerare faptul ca avocatii au un sistem de pensii distinct, neintegrat sistemului public de pensii, apreciem ca prevederile art III din OUG 58/2010 nu se aplica acestor categorii de persoane".

Iata si continutul art III din OUG 58/2010

"Art. III
(1) Orice venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, se impoziteaza cu cota de impozit pe venit. 
(2) Asupra veniturilor prevazute la alineatul precedent se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale, asigurari sociale de sanatate si asigurari de somaj. 
(3) Baza de calcul la care se aplica aceste contributii este limitata la 5 salarii medii brute pe economie la nivelul salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale. 
(4) Obligatia declararii, calculului, retinerii si platii contributiilor prevazute la alineatul precedent revine platitorului de venit, in conformitate cu prevederile legale in vigoare".

 Articol preluat de pe site-ul: e-juridic.ro

In : Legea Avocatului 


Tags: legea avocatului  avocat  avocatura  contributii 
blog comments powered by Disqus
SEO
SEO monitor

Make a free website with Yola