"Solutii, nu discutii!"

Premieră în Bucureşti: Bloc nou dărâmat pentru nerespectarea autorizaţiei de construcţie

Posted by Nanut Adrian on Tuesday, July 13, 2010 Under: Constructii

Premieră juridică în Bucureşti. Instanţa a decis demolarea primei construcţii situate pe un teren privat. Situaţia este cu atât mai neobişnuită cu cât este vorba de o clădire nouă.

Potrivit Asociaţiei pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Siturilor (Pro-Do-Mo), până acum au fost desfiinţate numai construcţii ilegale, dar situate pe domeniul public.

Astfel, Judecătoria Sectorului 2 a decis demolarea construcţiei ilegale de 10 etaje, din Str. Aurel Vlaicu nr. 120-122.

Decizia vinde după ce Primăria Sectorului 2 a emis o autorizaţia de construire pentru un imobil de şase etaje, acesta fiind înălţat ulterior la zece.

"Beneficiarii autorizaţiei sunt domnii Busuioc Andrei Horia şi Cucu Victor. În baza acestei autorizaţii, constructorul Chiriţă Ion a construit un imobil de 10 etaje, cu amprenta la sol mult mai mare decât ceea ce permitea autorizaţia", se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii ONG-ului pentru cotidianul.ro.

Ilegalitate: amprenta la sol, mai mare decât în acte

Potrivit acestuia, controalele Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ale Direcţiei de Control a Primăriei Bucureşti au sesizat ilegalitatea şi au dispus încadrarea clădirii în parametrii autorizaţiei.

Potrivit specialiştilor, întrucât amprenta la sol este mult mai mare decât cea permisă de autorizaţie, acest lucru nu se poate realiza decât prin desfiinţarea totală a construcţiei.

"În urma acestor procese-verbale, Primăria Sectorului 2 a început la 26.08.2009 un proces contra constructorului Chiriţă Ion în care solicita încadrarea construcţiei în parametrii autorizaţiei. Procesul a făcut obiectul dosarului 15637/300/2009 la Judecatoria Sectorului 2. Asociaţia pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Siturilor (Pro-Do-Mo) a intervenit în proces, în sprijinul Primăriei Sectorului 2", precizează reprezentanta ONG-ului, Dorina Bănişor.

Prin decizia dată săptămâna trecută, Judecătoria Sectorului 2 a decis încadrarea construcţiei în parametrii autorizaţiei, adică demolarea ei totală.

Sursa: cotidianu.ro

In : Constructii 


Tags: autorizatie de constructie  demolare  avocat  avocatura. 
blog comments powered by Disqus
SEO
SEO monitor

Make a free website with Yola