"Solutii, nu discutii!"

UNBR precizează că tarifele unice minime la onorarii nu sunt legale

Posted by Nanut Adrian on Friday, March 25, 2011
Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii marti, 22 martie 2011, faptul ca a fost interzisa de catre Consiliul Concurentei stabilirea de tarife si onorarii minimale, considerand ca acestea reprezinta o practica anticoncurentiala, punct de vedere care a fost insusit de Consiliul Uniunii Avocatilor din Romania.
 
DECIZIA CONSILIULUI UNIUNII AVOCATILOR DIN ROMANIA PRIVIND STABILIREA TARIFELOR UNICE MINIME DE ONORARII AVOCATIALE UNICE PE TARA
 
Referitor la Decizia nr. 3564/27.03.1999 a Consiliului Uniunii Avocatilor din Romania prin care s-au stabilit tarifele unice minime de onorarii avocatiale unice pe tara, facem cunoscut ca in conformitate cu prevederile Legii Concurentei nr. 21/10 aprilie 1996, Consiliul Concurentei a interzis stabilirea de tarife si onorarii minimale, considerand ca acestea reprezinta o practica anticoncurentiala, punct de vedere care a fost insusit de Consiliul Uniunii Avocatilor din Romania.  
 
Prin Legea nr. 255 din 16 iunie 2004 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, prevederea referitoare la stabilirea de tarifele minime de onorarii unice pe tara a fost abrogata, fiind urmata si de abrogarea art. 94 din Statutul profesiei de avocat.
 
In aceste conditii, Decizia nr. 3564/27.03.1999 a Consiliului Uniunii Avocatilor din Romania prin care s-au stabilit tarifele unice minime de onorarii avocatiale unice pe tara a devenit caduca, ea incetand sa se mai aplice. blog comments powered by Disqus
SEO
SEO monitor

Make a free website with Yola