Avocat bun drept penal Bucuresti

 


Nu m-am gandit niciodata ca ma voi confrunta intr-o zi cu astfel de acuzatii”. Aceasta este o remarca pe care o fac frecvent cei care ajung sa aiba nevoie de un avocat in drept penal si reprezinta, totodata, motivul pentru care este recomandata alegerea unui avocat bun drept penal Bucuresti.

Intrucat putini oameni se asteapta sa se confrunte cu acuzatii penale in timpul vietii, este destul de normal sa fii confuz atunci cand te confrunti cu asemenea acuzatii. Odata ce socul acuzatiilor a luat amploare, trebuie sa reactionezi rapid si sa gasesti un avocat bun in drept penal. Dar cum? De unde sa incepi? Iata mai jos factorii de care trebuie sa tii cont atunci cand iei in considerare alegerea unui avocat penal care sa raspunda nevoilor pe care le ai.

Avocat bun drept penal Bucuresti - Dreptul penal...expertiza avocatului penal

Asa cum un avocat in drept penal nu ar trebui sa improvizeze rolul unui avocat civil, nici un avocat in drept civil nu ar trebui sa incerce sa faca rolul unui avocat in drept penal. Este esential ca avocatul pe care il alegi sa fie specializat in domeniul sau pentru a face fata acuzatiilor care i se aduc clientului in cunostinta de cauza si potrivit experientei avute. Intr-adevar, miza este foarte mare; este in joc libertatea si implinirea clientului in mai multe sfere ale vietii... Prin urmare, este mai bine sa faci afaceri cu un expert in domeniu.

Acest lucru este cu atat mai adevarat cu cat legea penala este in continua evolutie, ceea ce face din dreptul penal un domeniu complex. Prin urmare, vei avea nevoie de un avocat aflat permanent in cautarea celor mai recente evolutii juridice si jurisprudentiale.

Tipul infractiunii in cauza

Nu toate cazurile au acelasi grad de complexitate. In plus, in functie de tipul infractiunii,  Codul penal  poate prevedea reguli specifice de proba si procedura. Inainte de a numi un avocat in drept penal, este, prin urmare, important sa te asiguri ca acesta intelege legea aplicabila pentru o infractiune data si ca are experienta in acest sens. De exemplu, in materie de infractiuni sexuale, legea prevede restrictii semnificative cu privire la modul de interogare a presupusei victime sau la modul de obtinere a documentelor confidentiale. La fel, nu toti avocatii in drept penal au competentele specifice necesare pentru apararea infractiunilor economice la scara mare. In cele din urma, o minoritate de avocati ai apararii desfasoara procese cu juriu. Asadar, trebuie sa acorzi o mare atentie unor detalii de acest fel atunci cand esti in cautarea unui avocat in drept penal care sa faca fata cu succes procesului tau.

 


© Copyright Nănuț & Asociații - Cabinet de avocatură