Avocat evaziune fiscala Bucuresti

 

Conceptul de frauda fiscala: avocatul te informeaza

Ai fost urmarit penal pentru frauda fiscala si te intrebi de calificarea acestei infractiuni? Retine ca exista articole legislative care stabilesc si sanctioneaza infractiunea de frauda fiscala. Astfel, este susceptibila de a face obiectul urmaririi penale pentru evaziune fiscala orice persoana care a sustras in mod fraudulos sau a incercat sa se sustraga in mod fraudulos de la stabilirea sau plata totala sau partiala a impozitelor sau ca a omis in mod voluntar sa-si faca declaratia in termenul stabilit de lege, fie ca a ascuns in mod voluntar o parte din sumele supuse impozitului, fie ca si-a organizat insolventa sau a obstructionat prin alte manevre colectarea impozitului. Acestea sunt cateva dintre acuzatiile care i se pot aduce unei persoane in ceea ce priveste frauda fiscala.

Avocat evaziune fiscala Bucuresti - informatii

De asemenea, trebuie precizat ca atat tentativa, cat si infractiunea comisa sunt condamnabile. Procesele pentru evaziune fiscala nu trebuie, asadar, tratate cu usurinta, mai ales ca pot avea consecinte destul de grave. Atunci cand cauti un avocat competent in materie de evaziune fiscala, asigura-te ca experienta sa este una necesara pentru a crea un dosar in vederea apararii cu eficienta a intereselor pe care le ai in calitate de client. O alegere potrivita in acest sens poate fi un avocat evaziune fiscala Bucuresti.

Termenul de evaziune fiscala te poate speria, deoarece acesta este adesea asociat cu sanctiuni grele. Pentru a evita consecintele dramatice atat din punct de vedere personal, cat si din punct de vedere profesional, este esential sa fii asistat de un avocat competent in dreptul penal fiscal. Subiectul fraudei fiscale este din ce in ce mai sensibil cu proliferarea unor investigatii masive la nivel national sau a unor controverse legate de dificultatea colectarii impozitelor de la firme recunoscute. Procesele pentru evaziune fiscala urmeaza, in general, finalizarii unui audit fiscal, de unde necesitatea de a fi asistat de un avocat competent in materie de audit fiscal inca de la inceputul procedurii. Daca auditorul considera ca neajunsurile constatate indica evaziunea fiscala, pot fi intreprinse actiuni in justitie.

Este foarte important ca avocatul pe care il alegi in acest sens sa fie unul competent in drept penal fiscal, un avocat care sa fie la curent cu toate evolutiile legislative si sa isi sprijine clientii in caz de urmarire penala pentru frauda fiscala. Asistenta unui avocat cu experienta in dreptul fiscal va fi esentiala pentru a stabili o strategie defensiva adaptata situatiei pe care o ai si pentru a asigura respectarea procedurii penale. Este important sa contactezi un avocat cat mai repede cu putinta, astfel incat apararile implementate sa fie cat mai eficiente posibil.

 

© Copyright Nănuț & Asociații - Cabinet de avocatură