Avocat droguri

 

De ce sa apelezi la un avocat droguri

Ce acuzatii ti se pot aduce in ceea ce priveste infractiunile cu droguri?

Consumul, cumpararea sau vanzarea drogurilor sau a unor substante periculoase este interzisa prin lege. Ce droguri sunt interzise prin lege? Care sunt infractiunile legate de aceste droguri interzise?

In ce fel te poti apara in cazul in care ai fost acuzat de diverse infractiuni cu droguri? Iata cateva dintre raspunsurile la aceste intrebari.

Drogul este o substanta naturala sau sintetica luata pentru a schimba starea corpului sau a mintii unei persoane. Consumul de droguri poate avea efecte negative asupra sanatatii utilizatorului si asupra unor abilitati ale acestuia. De exemplu, acestea pot afecta capacitatea de conducere a unui vehicul, comportamentul din timpul desfasurarii activitatii profesionale sau luarea unor decizii. Exista substante care pot fi utilizate in mod legal, insa exista si substante al caror consum este interzis prin lege. In unele tari din lume, consumul de cannabis, de exemplu, este legal, in timp ce in Romania nu. Astfel, fiecare tara prezinta aspectele legale proprii in legatura cu acest subiect.

Care sunt principalele infractiuni in materie de droguri?

Una dintre ele este reprezentata de posesia de droguri. Poti fi acuzat de aceasta infractiune in momentul in care ai fost gasit in posesie de droguri, indiferent despre ce cantitate ar fi vorba. Aceasta inseamna ca este interzisa detinerea acestuia, chiar si in cantitati mici. De asemenea, poti fi acuzat de obtinerea unor substante interzise, fie ca este vorba despre obtinerea lor de la asa-numitii dealeri sau chiar de la farmacisti. Traficul de droguri, o alta acuzatie, se traduce prin vanzarea, oferirea sau chiar transportul unui drog sau al unei substante interzise, iar posesia in scopul traficului este reprezentata de detinerea unui drog cu intentia de a-l trafica. Pentru a evalua daca o persoana intentioneaza sa faca trafic de droguri, instanta poate lua in considerare cantitatea sau valoarea monetara a drogurilor gasite in posesia acuzatului, precum si alte aspecte.

La cine poti apela in cazul in care ti s-a adus una dintre aceste acuzatii? O persoana specializata in apararea celor care primesc astfel de acuzatii este avocat droguri. Domeniul de interes al acestuia este reprezentat de apararea celor care au realizat astfel de infractiuni in vederea obtinerii unei pedepse minime sau de apararea celor care au fost acuzati pe nedrept in acest sens. Astfel, cei interesati de un avocat bun in acest sens trebuie sa tina seama de experienta pe care o are posibilul avocat cu astfel de cazuri si de expertiza sa profesionala.

 

© Copyright Nănuț & Asociații - Cabinet de avocatură