Avocat drept penal Bucuresti

 

Ce este un avocat penal? Ce este legea penala? Care este rolul unui avocat penal? Cum sa aleg unul? Acestea sunt principalele intrebari pe care si le pun majoritatea celor care au fost acuzati la un moment dat de diverse infractiuni penale. Pe langa faptul ca raspunde la intrebarile de acest fel, avocat drept penal Bucuresti urmareste si o buna aparare a clientilor atunci cand acestia sunt in nevoie. Iata mai jos cateva dintre informatiile esentiale cu ajutorul carora poti intelege despre ce este vorba in acest domeniu.

Avocatul penal este un avocat specializat in drept penal. La fel ca toti avocatii principali, el primeste onorarii legale pentru procesarea unui caz si reprezentarea clientului sau. Acest avocat al instantei poate fi un avocat desemnat de instanta sau poate fi ales de clientul sau.

Avocat drept penal Bucuresti - Ce este legea penala?

Dreptul penal este una dintre ramurile dreptului general. Aceasta ramura studiaza si trateaza comportamente care contravin ordinii sociale sau, mai simplu, infractiuni. De asemenea, aceasta este responsabila de prognozarea reactiilor societatii la infractiuni periculoase si de definirea sanctiunilor aplicabile.

Orice fapta, omisiune sau comportament interzis si contrar legii este considerat o infractiune. Aceste actiuni sunt pedepsite cu sanctiuni penale. In cazul unei infractiuni, faptuitorul poate suporta o pedeapsa principala, una suplimentara sau o pedeapsa alternativa. Intr-adevar, dreptul penal trateaza relatia dintre individ si intreaga societate, in timp ce dreptul civil studiaza relatiile dintre oameni si este responsabil pentru rezolvarea problemelor dintre indivizi.

Care este rolul unui avocat penal?

Pentru a apara interesele unei persoane in cazul unei infractiuni, este necesar sa se apeleze la serviciile unui avocat penal. Dupa cum sugereaza si numele, un avocat penal este un profesionist juridic specializat in gestionarea problemelor penale, cum ar fi infractiuni sau contraventii. El poate lua partea atat victimei, cat si presupusului autor. Avocatul penal si clientul sau intervin direct in fata diferitelor organe care au legatura cu cazul. Drept urmare, procedurile penale se bazeaza in esenta pe oralitate.

Care sunt misiunile unui avocat penal?

Ca aproape toti avocatii specializati, avocatul specializat in drept penal isi sfatuieste clientul cu privire la procedura de urmat pentru procesarea cazului sau. Conform eticii profesiei de avocat, avocatul penal nu este capabil sa judece vina sau nu a clientului sau. El este responsabil doar de sfatuirea si apararea lui. Inainte de proces, el aduna toate informatiile care permit ca dosarul sa fie reunit pe baza textelor legale si a jurisprudentei. Elaborarea actelor esentiale revine, de asemenea, in atributiile sale. In timpul procesului, avocatul penal apara interesele si sustine cazul clientului sau in fata judecatorului, a partii adverse, precum si a avocatului sau si a unui juriu. Acest avocat pledeaza pentru clientul sau prin interventii tintite si argumente finale.

© Copyright Nănuț & Asociații - Cabinet de avocatură