Avocat evaziune fiscala

 

Alegerea avocatului potrivit pentru evaziune fiscala

Pentru a te ocupa de probleme fiscale, nu mai este la indemana sa apelezi la serviciile unui consilier fiscal, ci mai degraba sa contactezi un avocat specializat in drept fiscal. Aceasta alegere nu este insa una foarte simpla, ci raspunde unei logici specifice despre care ar fi bine sa cunosti cateva informatii esentiale.

De ce ai nevoie de unavocat  evaziune fiscala?

Multi profesionisti au abilitati fiscale, cum ar fi contabilii, insa atunci cand esti parte dintr-un caz complex este de preferat sa apelezi la serviciile unui avocat evaziune fiscala. Pe de o parte, acesta este deja perfect familiarizat cu legea fiscala si cu cele mai recente evolutii ale acesteia si, pe de alta parte, acesta poate face un pas inapoi de la operatiunile contabile ale companiei auditate.

In ceea ce priveste alegerea avocatului specializat, este indicat sa verifici la baroul in cauza daca acesta are intr-adevar o specializare in materie fiscala prin obtinerea unui certificat de specializare in materie fiscala. Acesta este un semn ca avocatul are in spate cativa ani de practica profesionala in dreptul fiscal.

Daca vrei, poti efectua, de asemenea, un mic sondaj asupra avocatului identificat in prima instanta consultand opiniile altora legate de experienta sa profesionala, de tipurile de drepturi pe care le-a practica in timpul carierei sale sau de natura firmelor ale caror procese le-a reprezentat in instanta (firma mare, structura mica etc.).

Problema tarifelor

Dupa ce ai facut alegerea care consideri ca ar fi potrivita in acest sens, este indicati sa obtii informatii cu privire la tarifele practicate de avocatul fiscal. De cele mai multe ori, avocatul fiscal se plateste la ora. Prin urmare, trebuie sa aflii cuantumul acestei cote orare fara TVA si sa soliciti o estimare a timpului pe care l-ar putea petrece in dosarul tau pe care trebuie sa il reprezinte. Cu toate acestea, in contextul unui audit fiscal, este dificil sa se prevada cu certitudine timpul pe care un avocat fiscal l-ar putea dedica rezolvarii problemei.

Cum trebuie inteleasa relatia ta in calitate de client cu un avocat fiscal?

Din momentul in care ai facut o intelegere cu un avocat fiscal, este necesar sa stabilesti o relatie de incredere cu acesta. In calitate de avocat, acesta trebuie sa primeasca informatii cu privire la toate aspectele cazului care trebuie aparat, in special referitoare la cele negative (erori comise, neglijenta, omisiuni etc.). Functia sa de avocat ii cere sa pastreze secretul profesional absolut, deci nu exista niciun motiv sa te temi ca ar putea afecta direct sau indirect cazul pe care il ai. Prin urmare, comunicarea dintre un avocat si clientul sau trebuie sa fie transparenta si directa. Acesta este cel mai bun mod de a stabili o strategie coerenta si eficienta capabila sa depaseasca un audit fiscal in cele mai bune conditii.

 

© Copyright Nănuț & Asociații - Cabinet de avocatură